Voordelen samenwerken met een Virtual Assistant

Samenwerken met een virtual assistant

Samenwerken met een Virtual Assistant is voor veel ondernemers DE ideale oplossing. Waarom zou je een samenwerking met een virtual assistant aangaan? Dat zal ik je uitleggen en dan ben jij ook overtuigd.

Tijd

Veruit de belangrijkste reden om met een virtual assistant samen te werken is omdat je tijd te kort komt. Je wilt graag meer tijd overhouden voor zaken die je goed of beter kunt en waar je meer energie uit haalt. Of om niet meer altijd in de avonden nog werkzaamheden af te moeten ronden, omdat je ook wel eens een avond met Netflix aan op de bank wil hangen. Een virtual assistant ontzorgt je door actief taken uit handen te nemen, waardoor jij tijd overhoudt. Zij wordt niet afgeleid door allerlei andere zaken en zal waar mogelijk werkzaamheden structuren en automatiseren, waardoor je eveneens continuïteit waarborgt.

Flexibel

Elke ondernemer heeft pieken en dalen in opdrachten of projecten. Een virtual assistant is de flexibele kracht die je kunt inschakelen wanneer het nodig is. Een virtual assistant is al beschikbaar vanaf een aantal uur per week of voor een project. Je hebt dus een flexibel personeelsbestand en houdt dus ook je kosten beperkt. Dit betekent niet dat een virtual assistant niet betrokken is bij jouw bedrijf, in tegendeel zelfs. Ze zal altijd met je mee blijven denken en ervoor zorgen dat de werkzaamheden gedaan worden.

Prijs

Iedere virtual assistant heeft haar eigen expertise en daar hangt een prijskaartje aan. Gratis zal het nooit zijn natuurlijk. Je kunt vaak kiezen tussen een pakket, strippenkaart of voucher, of voor een projectprijs. Dit bepaal je vooraf, dus je hebt duidelijk inzichtelijk wat het kost. Maar zijn het ook kosten? Moet je het wel zien als kostenpost? Kijk eens goed naar wat het je oplevert? Een virtual assistant kan veelal sneller (en misschien wel beter) een taak uitvoeren dan wanneer je het zelf zou doen. Jij houdt tijd over die je kunt besteden aan zaken waar jij waarde toevoegt, meer focus op je klanten, doelen en strategie. Bijkomend voordeel is dat je geen dienstverband hebt, dus geen belastingen, scholing, verzekeringen of werkplek voorzieningen. Een virtual assistant zorgt daar allemaal zelf voor. Best een prettig idee toch?

Sparringpartner

Wanneer je freelancer bent, kan het soms best eenzaam zijn. Soms wil je even overleggen met iemand, feedback krijgen wanneer je hier behoefte aan hebt. Je idee delen met iemand die daar met een open blik naar kan kijken. In dat geval heb je aan een virtual assistant een goede sparringpartner. Zij is immers ook ondernemer, weet waar je tegenaan kunt lopen. Iedere virtual assistant heeft haar eigen expertise, zij zijn experts in hun niche. Maar mocht een virtual assistant virtual ergens niet van op de hoogte zijn, dan hebben zij veelal de beschikking over een netwerk aan virtual assistant’s waar zij beroep op kunnen doen.

Waarom zou je het niet doen?

Als je een ondernemer bent die alles zelf in de hand wil houden, het leuk vindt om ook in de avonden te werken en blij bent als je niet naar die ene verjaardag mee hoeft, omdat je nog zoveel werk hebt, schakel dan geen virtual assistant in. Blijf het allemaal zelf doen, dan weet je zeker dat je niet verplicht bent om te gaan sporten, blijft je bedrijf tenminste op hetzelfde niveau en hoef je ook je nieuwe plannen niet uit te werken. Lekker rustig toch!

Of toch wel?

Meer tijd, rust en focus? Meer continuïteit, waardoor de kwaliteit van de dienstverlening omhoog gaat? Efficiënter werken door geautomatiseerde taken? Focus op klanten en doelen, met bedrijfsgroei als resultaat? Betere balans tussen werk en privéleven? Meer energie door te doen wat je het liefste doet? Klinkt dit toch als muziek in je oren, ik vertel je er graag meer over. Neem contact met mij om een vrijblijvende afspraak te maken, ik kijk graag met je mee.

Samenwerken met een Virtual Assistant is voor veel ondernemers DE ideale oplossing. Waarom zou je een samenwerking met een virtual assistant aangaan? Dat zal ik je uitleggen en dan ben jij ook overtuigd.
Samenwerken met een Virtual Assistant is voor veel ondernemers DE ideale oplossing. Waarom zou je een samenwerking met een virtual assistant aangaan? Dat zal ik je uitleggen en dan ben jij ook overtuigd.